Maximizd – employer branding

Wij Zijn Jouw Ervaren Employer Branding Pioniers

Jouw werkgeversmerk versterken? Wees uniek en zichtbaar in de ‘’War of Talent’’ door middel van onze bulletproof campagnes

Ten allen tijde is het ook van belang om je Employer Brand oftewel werkgeversimago on-point te hebben. Employer Branding is veel breder dan alleen een wervingscampagne of werken bij website. Het gaat om het imago van jouw bedrijf als werkgever. Hoe is de cultuur, wat voor mensen werken er en wat maakt jou een unieke werkgever? 

Door hieraan te werken binnen jouw bedrijf én dit ook uit te stralen naar de buitenwereld zal jouw Employer Brand groeien en sterker worden. Potentiële werknemers zullen jou gaan zien als een aantrekkelijke werkgever en daarnaast zorgt het voor het behoud en de betrokkenheid van huidige werknemers. Uiteindelijk zal dit resulteren in een totale verbetering van het imago van het bedrijf. 

Zoals eerder benoemd: Wees uniek en zichtbaar in de ‘’War of Talent’’.

Het begint natuurlijk allemaal intern. Bouw een fijne en sterke interne cultuur, positioneer jezelf als onderscheidende werkgever en maak van je medewerkers ambassadeurs. Is het interne plaatje op orde? Dan kun je gaan werken aan de externe uitstraling hiervan. 

Indirecte impact met Employer Branding

 

Door een Employer Branding campagne ben je zichtbaar op de
kanalen of het platform waar jouw nieuwe potentiële werknemer zich bevindt. Via
creatieve en aantrekkelijke content kun jij perfect je werkgeversimago tonen
aan deze mensen.
  

Op een informatieve wijze kun je laten zien hoe het er in jouw bedrijf aan toe gaat, wie er werkzaam zijn en hoe de cultuur is. Deze doelgroep is niet direct op zoek naar een nieuwe baan, maar wordt misschien wel getriggerd door jouw campagnes. Wanneer ze gaan twijfelen over hun huidige baan of ontslag nemen, zullen ze waarschijnlijk het eerste aan jouw bedrijf denken. De Always-On strategie!

Directe impact met een online wervingscampagne

Instagram beschikt over een enorm slim en uitgebreid algoritme waar wij als adverteerders gebruik van kunnen maken. Door de specifieke targeting opties kunnen wij een doelgroep samenstellen die aansluit op jouw ideale kandidaat. Vervolgens gebruiken we eerder vergaarde data om jouw campagne zo snel mogelijk aan de juiste doelgroep te laten zien. Binnen een paar maanden bereik jij zomaar 50.000 mensen in de pool van potentiële nieuwe werknemers via deze betaalde Instagram campagne. Het gevolg? Een continue stroom aan sollicitanten. Het is dus zeker mogelijk om nieuw personeel te werven door middel van Instagram advertenties!

Betaalde online campagne versus onbetaalde berichten (organisch)

Een bericht posten op je tijdlijn. Het is leuk om je volgers betrokken te houden maar het zal nagenoeg geen nieuw publiek bereiken tenzij een bericht viraal gaat. 

Met een doelgerichte, betaalde campagnes op kanalen zoals Google, Facebook en Instagram kunnen wij een nieuw publiek bereiken dat misschien zelfs nog niet eerder van jouw bedrijf heeft gehoord. En dat ook nog eens in de door jou gewenste doelgroep met potentiële kandidaten. Je snapt het al, dit kan een enorm waardevolle doelgroep zijn voor jouw bedrijf! Door een aanlokkelijke campagne te creëren stopt de doelgroep met scrollen en kunnen ze zelfs meteen solliciteren. Binnen een week resultaat? Dat is voor ons gebruikelijk. 

100% benadering van de arbeidsmarkt

Via onze online wervingscampagnes bereiken wij bijna 100% van de totale arbeidsmarkt. Dus niet alleen werkzoekenden, maar ook latent werkzoekenden. Dit is ongeveer 70% van de gehele markt. Een enorm belangrijke doelgroep dus. Jouw vacatures zullen dus bij iedereen onder de aandacht komen. Vervolgens triggeren we jouw potentiële kandidaten om hun gegevens achter te laten in jouw mailbox. Laagdrempelig, snel én effectief. 

Of dit nu via Google, Facebook, Instagram, Snapchat, Reddit, TikTok of LinkedIn is. Wij testen deze platformen en analyseren op welk medium de doelgroep het best reageert. Elke euro wordt dus zo efficiënt mogelijk besteed. We werken met een data gedreven aanpak, geen enkele actie wordt zomaar uitgevoerd!  

Voordelen van online werven met Maximizd

• Volledige ontzorging.

Bijna 100% benadering van de arbeidsmarkt.

• Transparant, live overzicht van alle sollicitanten in eigen beheer.

• Sollicitanten direct in mailbox.

• Laagdrempelig maar kwalitatief sollicitatieproces wat resulteert in meer sollicitanten.

• Persoonlijke en lokale aanpak via eigen bedrijfsprofiel. Anonieme aanpak via ons bedrijfsprofiel ook mogelijk.

• Pro actief contact over campagneresultaten.

• Besparing van 40% tot 60% t.o.v. traditionele wervingsmethodes.

• Eigen klantomgeving inclusief live dashboard van campagneresultaten, HR pijplijn, en kwalificatieproces.

 
Wil je even sparren met een van onze specialisten? Dat kan! Plan hieronder een vrijblijvend gesprek in zodat we een geschikte offerte voor je kunnen maken.
popuyp