Van Potentieel naar Klant: Hoe Leadgeneratie het Verschil Maakt!

Leadgeneratie is een term die je in de sales vaak tegenkomt. maar wat is het eigenlijk en welke technieken zijn er die je kunt gebruiken voor het beste resultaat? 

Het genereren van leads is het proces waarin je als bedrijf op zoek gaat naar potentiële klanten en probeert om die mensen enthousiast te maken over jouw producten of diensten. Een lead is dus een ander woord voor potentiële klant. 

Een marketing Leadgeneratie Campagne 
Een doelgerichte marketing leadgeneratie campagne kan een krachtig hulpmiddel zijn om potentiële klanten te bereiken, hun interesse te wekken en uiteindelijk de verkoop te stimuleren. In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen leadgeneratie voor zowel B2C en B2B bedrijven en de voordelen van een goed uitgevoerde marketing leadgeneratie campagne voor beide partijen. 

Verschillen B2C en B2B
B2B: De doelgroep bij B2B-leadgeneratie bestaat uit andere bedrijven en professionals. De besluitvorming is meestal gebaseerd op zakelijke behoeften, functies en lange termijn relaties. Daarnaast bevindt deze doelgroep zich doorgaans meer op LinkedIn. De besluitvorming in B2B is vaak ook complexer, met meerdere belanghebbenden en een langere salescyclus. Het gaat om het overtuigen van meerdere besluitvormers binnen een bedrijf.

B2C: Bij B2C-leadgeneratie zijn de potentiële klanten consumenten. Hier draait het om het bereiken van  individuele consumenten met producten of diensten die aansluiten bij hun persoonlijke behoeften en emoties. Ten opzichte van de B2B groep, bevindt deze doelgroep zich meer op Instagram en Facebook. In B2C is de aankoopbeslissing vaak eenvoudiger en sneller, omdat het zich richt op individuele consumenten die zelfstandig beslissingen nemen.

De voordelen

 • Targetten als een echte pro – Dankzij die geweldige leadgeneratie campagne kun je jouw boodschap precies richten op je ideale doelgroep. Hoe? Doormiddel van slimme tools en data-analyse! Zo kun je je tijd en moeite besteden aan mensen die écht interesse hebben in jouw producten of diensten. Zeg maar dag tegen verspilling en hallo tegen waardevolle leads!

 • Alleen hoge kwaliteit leads – Met een goed uitgedachte campagne scoor je alleen de beste leads. Kwaliteit boven kwantiteit! Door te focussen op de interesses en behoeften van jouw doelgroep kun je relevante content bieden. Op deze manier trek je leads aan die écht geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. En dat zijn precies de potentiële klanten waar je wat mee kunt!

 • Jouw merkbekendheid boosten – Een leadgeneratie campagne werkt niet alleen goed bij het binnenhalen van nieuwe klanten, maar helpt je ook nog eens met jouw imago! Grote kans dat je merkbekendheid een boost krijgt na een leadgeneratie campagne. Het delen van interessante content, slimme oplossingen voor problemen van de doelgroep en laten zien dat jij expert ben kunnen het merkimago versterken. Dat niet alleen, het kan ook de perceptie van jouw expertise in de markt vergroten!

 • Meetbare resultaten – Het mooie van zo’n campagne is dat je alles kunt meten. Er wordt niet met aannames gewerkt, maar je krijgt harde data die nauwkeurig is. Dankzij tools zoals Google Analytics kunnen de prestaties in real-time worden bijgehouden. Op deze manier weet je precies wat werkt en wat niet, en kan je op basis daarvan optimalisaties doorvoeren voor het beste resultaat.

 • Verbeteren van conversieratio’s – De leads die je binnensleept met een goede campagne? Die zitten al hoog in de funnel! Ze zijn al geïnteresseerd, dus je bent al een stapje dichterbij die felbegeerde conversie.  Met gepersonaliseerde follow ups loods jij ze zo door het gehele verkoopproces heen. En wist je dat wij daar ook de perfecte opvolg- en sales scripts voor hebben om hier het beste resultaat uit te halen?
 
Naar aanleiding van de algemene voordelen wordt er onderstaand nog specifiek ingegaan op de voordelen per categorie in B2B en B2C en wat het voor positieve effecten mee draagt wanneer je hier een campagne voor zou opzetten.

B2B voordelen 

 • B2B-klanten hebben vaak een hogere waarde per transactie dan B2C-klanten, wat kan leiden tot langdurige en rendabele zakelijke relaties. 

 • Met B2B-marketing kan je richten op specifieke industrieën, bedrijfsgroottes en functies, waardoor er gerichter en relevanter contact met potentiële klanten mogelijk is.

 • Door waardevolle content en je expertise te delen, kan B2B-marketing het vertrouwen van potentiële klanten winnen en hen overtuigen om met het bedrijf samen te werken.

B2C voordelen 
 • De B2C-markt kan een veel grotere doelgroep hebben, wat kan leiden tot meer potentiële klanten en een groter bereik.

 • B2C-marketing kan inspelen op emoties en lifestyle-aspecten, waardoor een diepere connectie ontstaat met de consument en de kans op conversie wordt vergroot.

 • B2C-aankoopbeslissingen kunnen sneller plaatsvinden, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor impulsieve aankopen en korte termijn resultaten.

Een marketing leadgeneratie campagne is een krachtig instrument dat bedrijven helpt om gerichter te werken, waardevolle leads aan te trekken en uiteindelijk hun klantenbestand te vergroten. Door het bereiken van een specifieke doelgroep, het genereren van kwalitatieve leads, het opbouwen van merkbekendheid, het meten van resultaten, het bevorderen van klantbetrokkenheid en het verbeteren van conversieratio’s, kunnen bedrijven op lange termijn succesvol zijn. Met zo’n gave campagne laat je je concurrenten achter in het stof en scoor je nieuwe klanten als een echte pro! 

In de praktijk 
Nieuwsgierig naar de verbluffende resultaten die zo’n campagne kan opleveren? Dan hebben we goed nieuws, want we zijn enthousiast om een klantcase met jullie te delen waarin we onwerkelijk mooie resultaten hebben behaald. Voor Huidzorg Westland hebben we middels een doelgerichte leadgeneratie campagne binnen een tijdsbestek van drie maanden maar liefst 50+ nieuwe klanten aangetrokken! 

“Het is heel fijn samenwerken met Maximizd, we hebben door de campagne inmiddels al zo’n 50 nieuwe klanten mogen verwelkomen bij Huidzorg Westland! Het contact is erg persoonlijk en ze nemen echt de tijd voor je. Er wordt goed naar mijn wensen geluisterd en ze doen er alles aan om de advertentie continu te optimaliseren voor de beste resultaten. Daarnaast zijn er regelmatig klanten die zich voor bijvoorbeeld een laserbehandeling hebben aangemeld, maar vervolgens ook een afspraak maken voor andere behandelingen binnen onze kliniek en daarnaast ook terugkerend zijn, dat is erg waardevol!”
Aldus Lieke, eigenaresse van Huidzorg Westland.

Deel deze blog

popuyp