TikTok advertising: Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

Adverteren op TikTok

Een groot pluspunt van adverteren op TikTok is dat het platform specifieke targeting opties biedt, zodat adverteerders hun doelgroepen beter kunnen bereiken. Door gebruik te maken van TikTok algoritmes en targeting opties kunnen merken relevante advertenties aanbieden die passen bij de interesses en de demografische gegevens van hun publiek.

De voordelen

  • Als het gaat om het hebben van de hoogste betrokkenheid (likes, comments, shares etc) per video op een social media platform dan staat TikTok op nummer één. Dit heeft mede te maken met het algoritme dat zo goed werkt om de juiste video’s aan de juiste mensen te laten zien. Dit zie je ook terug in de engagement van advertenties!
  • Adverteren op TikTok zorgt ervoor dat gebruikers doorverwezen kunnen worden naar de externe website van jouw bedrijf.
  • Na het zien van een advertentie of een productrecensie op TikTok zei 49% van de TikTok gebruikers dat ze in een enquête iets gekocht hebben of zich ergens voor hebben aangemeld. Dit heeft ook te maken met het algoritme waar je in adverteert.
  • Gebruikers hebben geen account nodig om te beginnen met scrollen waardoor het platform razendsnel aan het groeien is.
  • Er is nog heel weinig concurrentie op het platform omdat het nog niet algemeen bekend is dat TikTok voor deze doeleinden ingezet kan worden. 
 
Ten slotte biedt TikTok ook creatieve mogelijkheden voor advertenties die anders zijn dan op andere sociale media platforms. TikTok is een platform voor korte video’s en biedt daarom veel mogelijkheden om producten of diensten op een creatieve manier te presenteren. Kortom, adverteren op TikTok biedt merken en marketeers unieke kansen om hun publiek te bereiken en te betrekken op een manier die anders is dan op andere sociale media platforms.

 

 

Verschillende doelgroepen op TikTok

Er zijn verschillende manieren om de aandacht van jouw doelgroep zo efficiënt mogelijk te krijgen. Zoals altijd is het hierbij belangrijk dat je weet wie je doelgroep is en waar je doelgroep naar op zoek is.

Nog een goede reden waarom het zo belangrijk is om juist op sociale media te adverteren is omdat met adverteren op Google bereik je mensen met een actieve intentie. Iemand die zoekt naar “fiets kopen” heeft hoogstwaarschijnlijk de intentie om een fiets te kopen. Op Social Media kan je bepaalde behoeftes aanwakkeren, door een oplossing te tonen aan iemand met een probleem. Je kan mensen namelijk bewust maken van het product of de dienst die je aanbiedt. 

Bij TikTok werkt dit enorm goed, mensen raken snel getriggert door advertenties die er niet per definitie uit zien als advertenties, maar wel interesse wekken. 

 

TikTok cijfers 

In Nederland werd in juni 2020 geconstateerd dat er meer dan 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers zijn. Wereldwijd zijn er inmiddels zelfs meer dan 800 miljoen actieve gebruikers en de app is inmiddels al meer dan 1,5 miljard keer gedownload.

Deel deze blog

popuyp