Maximizd - Search Engine Advertising (SEA)

Google Advertising

De grootste zoekmachine van de wereld: Google. Iedereen gebruikt deze zoekmachine dagelijks, of meermaals per dag. En dat biedt kansen: zorg dat je aanwezig bent bij relevante zoekwoorden. Als jouw potentiële klanten zoeken op specifieke producten of diensten, kun jij ervoor zorgen dat jouw webshop of website naar voren springt. Met pakkende teksten zodat jouw mailbox volstroomt met kwalitatief goede leads.

De advertenties in Google kun je herkennen doordat je deze gesponsord ziet bovenaan de pagina, en soms onderaan de pagina. Een term voor deze gesponsorde advertenties is SEA: Search Engine Advertising. Google Adwords werd vroeger veel gebruikt: dat is nu Google Ads.

Waarom is SEA belangrijk?

Je kunt in de zoekmachine op specifieke zoektermen gevonden worden. Er wordt volop gebruik gemaakt: waarschijnlijk doen jouw concurrenten het ook.

Hoe werkt SEA?

Betalende search marketing is een handige methode om jouw bedrijf te promoten. Je kunt een constante stroom van inkomend verkeer organiseren op bepaalde zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Jouw advertenties worden getoond met een tekst die relevant is voor jouw doelgroep. Een voorbeeld: wanneer iemand zoekt op ‘beste iPhone voor minder dan €500,-‘ geeft Google verschillende resultaten. De bovenste plekken worden ingenomen door de advertenties en daaronder de organische websites.

Zoekresultaten.

De gegeven resultaten zijn steeds relevant ten opzichte van de zoekopdracht van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat consumenten (jouw klanten) sneller geneigd zijn om op de advertenties te klikken. Ze worden vervolgens naar een specifieke pagina (landingspagina) doorgestuurd waar ze verdere informatie kunnen lezen of een offerte-aanvraag kunnen plaatsen. Zo verhoog jij het aantal leads en conversies.

Als je gebruik maakt van SEA kun je het beste een specifieke pagina maken waar jouw bezoekers komen. Jouw bezoekers sturen naar ‘home’ heeft weinig zin: je hebt dan een hoge bounce-rate waardoor mensen snel weer jouw website wegklikken. En dat is zonde: je betaalt namelijk wel voor de bezoeker.

Wil jij een scherp voorstel voor jouw SEA inclusief een bijbehorende strategie? Laat het ons weten. Via info@maximizd.com. We staan voor je in de startblokken.

popuyp