Maximizd – werven via Google

Employer marketing op Google

Google advertenties, Google Ads, SEA of misschien Gads? Hoe je het ook noemt, Google is een van de meest krachtige kanalen om op te adverteren. Hoewel het geen zakelijk medium is kan het enorm goed werken in de zoektocht naar nieuw personeel. Het is namelijk een perfect middel om passief werkzoekenden te bereiken. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop je het platform kunt inzetten voor jouw bedrijf. 

Indirecte impact met Employer Branding

Op een indirecte manier kun je werken aan de Employer Branding voor je bedrijf. Op een informatieve wijze kun je laten zien hoe het er in jouw bedrijf aan toe gaat, wie er werkzaam zijn en hoe de cultuur is. Deze doelgroep is niet direct op zoek naar een nieuwe baan, maar wordt misschien wel getriggerd door jouw campagnes. Wanneer ze gaan twijfelen over hun huidige baan of ontslag nemen, zullen ze waarschijnlijk het eerste aan jouw bedrijf denken. De Always-On strategie!

Directe impact met een online wervingscampagne

Google beschikt over een enorm slim en uitgebreid algoritme waar wij als adverteerders gebruik van kunnen maken. Door de specifieke targeting opties kunnen wij een doelgroep samenstellen die aansluit op jouw ideale kandidaat. Vervolgens gebruiken we eerder vergaarde data om jouw campagne zo snel mogelijk aan de juiste doelgroep te laten zien. Binnen een paar maanden bereik jij zomaar 50.000 mensen in de pool van potentiële nieuwe werknemers via deze betaalde Google campagne. Het gevolg? Een continue stroom aan sollicitanten. Het is dus zeker mogelijk om nieuw personeel te werven door middel van Google advertenties!

Betaalde online campagne versus onbetaalde berichten (organisch)

Een bericht posten op je tijdlijn. Het is leuk om je volgers betrokken te houden maar het zal nagenoeg geen nieuw publiek bereiken tenzij een bericht viraal gaat. 

Met een betaalde campagne op Google kunnen wij een nieuw publiek bereiken dat misschien zelfs nog niet eerder van jouw bedrijf heeft gehoord. En dat ook nog eens in de door jou gewenste doelgroep met potentiële kandidaten. Je snapt het al, dit kan een enorm waardevolle doelgroep zijn voor jouw bedrijf! Door een aanlokkelijke campagne te creëren stopt de doelgroep met scrollen en kunnen ze zelfs meteen solliciteren. Binnen een week resultaat? Dat is voor ons gebruikelijk. 

100% benadering van de arbeidsmarkt

Via onze online wervingscampagnes bereiken wij bijna 100% van de totale arbeidsmarkt. Dus niet alleen werkzoekenden, maar ook latent werkzoekenden. Dit is ongeveer 70% van de gehele markt. Een enorm belangrijke doelgroep dus. Jouw vacatures zullen dus bij iedereen onder de aandacht komen. Vervolgens triggeren we jouw potentiële kandidaten om hun gegevens achter te laten in jouw mailbox. Laagdrempelig, snel én effectief. 

Of dit nu via Google, Facebook, Instagram, Snapchat, Reddit, Tiktok of LinkedIn is. Wij testen deze platformen en analyseren op welk medium de doelgroep het best reageert. Elke euro wordt dus zo efficiënt mogelijk besteed. We werken met een data gedreven aanpak, geen enkele actie wordt zomaar uitgevoerd!  

Voordelen van online werven met Maximizd

• Volledige ontzorging.

Bijna 100% benadering van de arbeidsmarkt.

• Transparant, live overzicht van alle sollicitanten in eigen beheer.

• Sollicitanten direct in mailbox.

• Laagdrempelig maar kwalitatief sollicitatieproces wat resulteert in meer sollicitanten.

• Persoonlijke en lokale aanpak via eigen bedrijfsprofiel. Anonieme aanpak via ons bedrijfsprofiel ook mogelijk.

• Pro actief contact over campagneresultaten.

• Besparing van 40% tot 60% t.o.v. traditionele wervingsmethodes.

• Eigen klantomgeving inclusief live dashboard van campagneresultaten, HR pijplijn, en kwalificatieproces.

 
Wil je even sparren met een van onze specialisten? Dat kan! Plan hieronder een vrijblijvend gesprek in zodat we een geschikte offerte voor je kunnen maken.
popuyp