Veelgestelde vragen - Maximizd

Wat is online marketing?

Online marketing is het promoten van jouw zaak, merk, producten of diensten op het internet met de bedoeling om meer bezoekers naar je website te krijgen, meer naamsbekendheid op te bouwen en / of uiteindelijk om meer omzet te genereren.

Online is een breed begrip, en online marketing vindt plaats via verschillende digitale kanalen. Bekende online marketingkanalen en activiteiten zijn:

-Social Media Marketing
-Zoekmachine optimalisatie (SEO)
-Betaald adverteren op zoekmachines (SEA)
-Conversie Optimalisatie
-Email Marketing
-Display Adverteren
-Webanalytics

De mogelijkheden van Online marketing groeien met de dag en het zou zeker kunnen dat deze lijst nog uitgebreider wordt. Staat er iets niet tussen wat je graag zou willen weten, of geven wij hier geen voorbeeld van een dienst waar je naar op zoek bent? Neem gewoon even contact op, wij kunnen alles.

Andere vragen over online marketing?
Check dan onze complete [Online Marketing FAQ] -> Hyperlink naar FAQ pagina

Heb ik echt sociale media nodig?

Het antwoord is ja. Laat me je uitleggen waarom.

-Alleen omdat je zelf geen interesse in Social Media hebt, betekent niet dat Social Media geen interesse in jou zal hebben. Er zijn mensen die beoordelingen van jouw producten achterlaten, klagen, vragen stellen. Misschien zie je dat niet allemaal, maar  potentiële klanten en  potentiële werknemers wel. Dat komt omdat ze jouw bedrijf of product zullen googelen voordat ze overgaan tot koop of contact opnemen. Onderzoek toont aan dat 80% van de mensen dat doet.

-Social media is waar jouw doelgroep is. Afgezien van een paar zeldzame uitzonderingen, staan ​​mensen van alle leeftijden, interesses en sociaal-economische statussen op sociale media. Elk populair Social Media-platform heeft een groter bereik dan alle tv-kanalen samen.

-De langzame en pijnlijke dood van traditionele reclame. Ongetwijfeld waren tv, radio en billboards ooit krachtig. Op een gegeven moment was er echter zoveel reclame dat mensen er immuun voor werden. Onze geest heeft geleerd alles eruit te filteren dat op een advertentie lijkt. En let op, Social Media Marketing ziet er niet uit als een advertentie. Het hele idee van sociale media is om een ​​informatief en vermakelijk kanaal te zijn in plaats van een promotioneel kanaal. En op deze manier werkt het nog steeds, verrassend genoeg, voor promotie.

-Als het goed wordt gedaan, creëert marketing via sociale media vertrouwen en loyaliteit door bedrijven schade toe te brengen die het gevoel hebben dat ze een 'bedrijf' zijn, een 'systeem' dat is gemaakt om alleen het geld uit de klanten te zuigen. Social Media laat zien dat er echte mensen werken voor het bedrijf.

-Social media faciliteren mond-tot-mond marketing. Mensen luisteren niet naar bedrijven, mensen luisteren naar vrienden. Dus als ze op Facebook een vriend zien die een bedrijfspagina "leuk vindt", zijn ze meer geneigd te geloven dat ze echt goede producten verkopen.

-En nog zoveel meer redenen.

Wat betekent content?

Het creëren van goede content staat hoog op vrijwel alle marketing agenda’s. Maar wat betekent dat eigenlijk “content.”
Volgens de Dikke van Dale betekent content “tevreden.” Klopt als een bus, maar niet in de context van de marketingagenda.

Als je het ons vraagt betekent content alle productie van informatie. Online kan kunnen dit de teksten en afbeeldingen voor een nieuwe website zijn, video’s, displays, blogs, e-mails of bijvoorbeeld infographics. Offline content zijn bijvoorbeeld brochures of een fysieke brief.

Krijg jij de vraag om een content strategie uit te werken voor een bedrijf? Vraag dan goed naar de kaders, budget en doelen van deze content strategie.

Meer vragen over online marketing?
Check dan onze complete [Online Marketing FAQ] -> Hyperlink naar FAQ pagina

Betekenis Leads

Een lead is een fase in het proces van verkopen. Vanuit online marketing bekeken is een lead een bezoeker op de website die contact opneemt met vraag over een van de diensten. Een lead is vaak ook een online conversie.
De betekenis van een leads is voor ons “de stap voor een verkoop.”

Voorbeelden van online leads:

-Een bezoeker van de website die het contactformulier invult.
-Een bezoeker van de website die een chat start.
-Een bezoeker van de website die telefonisch contact opneemt.

Meer vragen over online marketing?
Check dan onze complete [Online Marketing FAQ] Hyperlink naar FAQ

Wat is een conversie?

Een conversie is een online doel dat je kan meten. Conversies kunnen harde sales resultaten zijn, zoals de verkoop van een dienst of service. Maar er bestaan ook softere conversies, denk hierbij de inschrijving voor een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper.

Voorbeelden van conversies:

-Bestelling producten in webwinkel
-Aanvraagformulier voor een dienst
-Gebruik maken van een contactformulier
-Aanmelding voor een nieuwsbrief
-Klik op telefoonnummer
-Start van een chat